Siltā ūdens smakošanas iemesli.

Problēma ir vairāk saistīta ar ūdens sastāvu, nekā ar ūdens sildītājiem. Daži ūdens tipi (akas, neapstrādāts, utt. ūdens) satur lielu daudzumu sulfātu, kā arī baktēriju, kas nodrošina sulfātu reducēšanu.

Tās ir cilvēka veselībai nekaitīgas baktērijas. Atrodoties stāvošā, skābekli nesaturošā ūdenī, un savā dzīves ciklā izmantojot ūdeņraža jonus no anodu aizsardzības, sulfātus reducējošās baktērijas izdala gāzi ar spēcīgu smaku - ūdeņraža sulfīdu (sērūdeņradi). 

Jo lielāka ir anoda ietekme (slikta ūdens kvalitāte), jo vairāk ir ūdeņraža jonu, un attiecīgi rodas vairāk ūdeņraža sulfīda. Šīs baktērijas nevar augt vidē, kurā atrodas atmosfēras skābeklis, un tādēļ nepastāv aukstā ūdens avotos. Bet var parādīties ūdeni sasildot.